Een auto huren in Spanje?

De meeste mensen vliegen vanuit België en Nederland naar hun vakantiehuisje in Spanje. Omdat u op de plaats van bestemming bij uw vakantiehuisje graag mobiel wilt zijn, kan het aan te raden zijn om een auto te huren. Zeker als u kinderen heeft en van plan bent om uitstapjes te maken met uw vakantiehuisje als uitvalsbasis, is een huurauto in op uw vakantiebestemming vaak geen overbodige luxe.

Auto huren in Spanje, maar waar?

Net als in Nederland en België kunt u in Spanje op veel plekken terecht om een auto te huren. Bijna alle grote verhuurmaatschappijen die u in eigen land vindt, zijn ook in Spanje vertegenwoordigd. Op iedere luchthaven vindt u een aantal verhuurdesks van deze maatschappijen. U kunt dan denken aan Europcar, Hertz of Sixt.

Met een auto tot uw beschikking biedt uw vakantiebestemming vaak nog meer mogelijkheden en bezienswaardigheden. Omdat uw vakantiehuisje niet altijd in de buurt van een supermarkt staat, is een auto alleen al ideaal om de boodschappen te doen.

Een auto huren: De tarieven in Spanje

Over het algemeen zou je kunnen stellen dat het huren van een auto in Spanje iets goedkoper is dan in België en Nederland. Voor bijvoorbeeld een Volkswagen Polo moet u rekenen op ongeveer EUR 50 per dag in het hoogseizoen. Er zijn enkele verschillen met België en Nederland als u een auto huurt in Spanje. Dus het is verstandig daar rekening mee te houden, voordat u boekt.

  • Vrije kilometers: In Spanje is het vrij gebruikelijk dat het aantal kilometers dat u mag rijden in de auto vrij is. In het voorbeeld van de Volkswagen Polo is EUR 50 per dag de prijs inclusief alle vrije kilometers
  • Vol of leeg inleveren: In Nederland is het min of meer standaard om de auto volgetankt mee te nemen en weer afgetankt in te leveren. Dit is niet bij alle verhuurbedrijven in uw vakantieland het geval. Let hier dus goed op. Het komt vaak voor dat u de auto leeg moet inleveren en vervolgens (te veel) betaalt voor een volle tank benzine.
  • De verzekering: Standaard is meestal een casco verzekering bij de prijs inbegrepen. U moet er echter wel rekening mee houden dat er vaak sprake is van een eigen risico. Voor een meerprijs kunt u in veel gevallen het eigen risico afkopen.

door vakantiehuisje