Feestdagen San Javier en Spanje

In San Javier en omgeving vinden er jaarlijks een aantal belangrijke feesten plaats. We zetten er alvast een aantal bij elkaar.

Carnaval

Ieder jaar in februari barst het feest los met spectaculaire nationaal feesten en optochten dat tot de late uurtjes doorgaan. Alles wordt hier immers in de open lucht en met een Nationaal Salsa Concours gevierd. De gehele stad is verkleed en overal is het een groot feest.

Semana Santa Cartagena

Het is de heilige week en tevens een nationale feestdag. Het wordt door de Cofradia de los Californios op de heilige woensdag gevierd en door de Cofradia de los Marrajos op goede vrijdag.

Murcia

In de dichtstbijzijnde grote stad wordt de paasweek uitbundig gevierd. Murcia staat bekend om zijn tuinderdracht van boetegangers en de barokke aard van het feest. De processies die plaatsvinden op de heilige maandag, heilige woensdag en de vroege morgen van goede vrijdag zijn zeer een bezoek waard.

Lorca

Een schitterend feest waarbij spectaculaire passieoptochten verbonden is. Met scènes uit het oude testament gaat er een gehele optocht aan triomfwagens, praalwagens en vierspannen voorbij.

Mar Menor

Een kustlijn gevuld met kleurrijke boetekleden maakt dit feest uiterst unie. Daarnaast trekken er overal processies door de straten.

Festival de Teatro

In augustus is er een fantastisch feest in San Javier. Ontmoet hier een grote verscheidenheid aan groepen. Met spraakmakende theaterstukken is dit een ware belevenis.

door vakantiehuisje