San Javier in Spanje: wat en waarom?

Een aangename temperatuur, een vakantie aan de Spaanse kust en een appartement dat van alle gemakken is voorzien. Het zijn drie belangrijke kenmerken die een vakantie laten slagen. Ook voor mindervaliden is dit appartement geschikt. Het ruimtelijk ingerichte appartement maakt het voor iedereen aangenaam, maar ook in San Javier en de omgeving is er voor iedereen genoeg te beleven!

Geniet van mooi weer

Een vakantie aan de zee is Spanje zorgt altijd voor mooi weer. Van gemiddeld 15 graden in de winter tot maar liefst 30 graden in de zomer is het hier altijd goed vertoeven. Het zeewater zal een gemiddelde warmte bereiken tussen de 15 graden in de winterperiode tot een aangename 26 graden in de zomer. Wilt u echter zeker zijn van een temperatuur boven water dat ligt tussen den 15 en 30 graden, dan zijn de maanden juni tot en met september het beste. Ook het neerslagpercentage komen in deze maanden het laagste uit en de zonuren bedragen van mei tot en met augustus acht uur. Wanneer het weer een belangrijk uitgangspunt is, dan is San Javier een uitstekende keuze.

Bezienswaardigheden: het verleden van San Javier

De geschiedenis van dit schitterende dorpje begint aan de kust van de Mar Menor waar ooit de periode van de invasies van de Berbers begon. Rondom het heiligdom wat in de 17e eeuw werd gebouwd ontstond een klein dorpje. Het geheel werd gewijd aan Apostle San Fransisco Javier. Op de plaats van San Javier bevinden zich verscheidene kustplaatsten waaronder La Manga del Mar Menor en Santiago de La Ribera. In het nabijgelegen dorpje Santiago de La Ribera werd in 1888 een heiligdom aan de Apostle St. James gebouwd. Naast een moderne boulevard heeft de stad nog altijd de charme van een echt vissersdorpje behouden.

Spaanse kust: La manga

De La manga behoort grotendeels tot de gemeente van San Javier. Dit gebied biedt u de mogelijkheid om uit twee verschillende soorten zeeën te kiezen! Iedere zee heeft een andere temperatuur, golven en zoutgehalten. Echter San Javier heeft betere mogelijkheden en beschikt ook over beschermde gebieden zoals de Cabezo Gordo. Dit maakt het tot een uitstekend alternatief voor degene die af en toe iets anders dan zandstranden wil zien.

Winkelcentrums in de buurt

Een ochtendje eropuit, het bezichtigen van een andere stad of juist lekker een winkelcentrum bezoeken. Er zijn een aantal winkelcentra in de buurt die een breed aanbod aan producten bieden. Een van deze winkelcentra’s vindt u in Espcio Mediterraneo in Cartagena. Van maandag tot en met zaterdag kunt u hier van 10.00 tot 22.00 uw boodschappen halen. Bent u op zoek naar een winkel in San Javier, dan is Dos Mares de ideale optie. Ze zijn dagelijks en ook op de zondagen en feestdagen geopend. Tot slot heeft u de mogelijkheid om naar het grootste winkelcentrum van de provincie te gaan. Centro Commercial Nueva Condomina is van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 22.00 geopend. Het is gelegen aan de ring om Murcia, bij uitrit 763A. Dit is tevens een winkelcentrum waar u gerust een aantal uur kunt doorbrengen. Met meer dan honderd verschillende soorten winkels, gezellige restaurantjes en een bioscoop zult u zich volop vermaken.

door vakantiehuisje